In Brussel sinds 2013

Enkele geheimen van de gerookte zalm van Petrossian

Als één van de eersten die in Frankrijk zelf hun vis rookten in de jaren 30, zet Petrossian deze traditie voort in hun eigen rookateliers. Het bijzondere van de gerookte zalm van Petrossian ligt niet alleen in de keuze van de grondstof, maar vooral in de knowhow dat het verschil maakt.

De voortreffelijkheid van de selectie

Het fileren
De vissen worden in hun geheel ontvangen en volledig handmatig gesneden en gefileerd.

Het zouten
Grof zout wordt handmatig op de vissen gelegd. Dit zout heeft de eigenschap dat het overtollig vet en water verwijdert.

De verfijnde bewegingen

Het drogen
Dit is een essentieel onderdeel van de vervaardiging van goede gerookte zalm omdat het overtollig vet en vocht verwijdert na het wassen van de vissen dat volgt op het zouten.

Het roken
De ovens zijn gebouwd volgens de tekeningen van de twee oprichters. De vissen worden verticaal opgehangen. Het roken gebeurd door verbranding van een geheim gehouden samenstelling houtzaagsel, waarbij geen enkele mechanische handeling wordt verricht. 

De 'hand-gemaakt' instelling

De rijping
Aan het einde van het proces en vóór het in de handel brengen, rusten de vissen in een koelcel, minstens 24 uur, om alle smaken die zijn verkregen tijdens het roken te doen ontluiken.

Het snijden
Petrossian blijft één van de laatste boetieks die de voorrang geeft aan het met de hand snijden voor het oog van de klant, nec plus ultra van de kwaliteit van de zalm voor onmiddellijke consumptie.
(3/4 dagen maximum).


Tips en Bestellingen online +32 (0)2 344 39 90
of telefonisch op
au +32 (0)2 344 39 90

Geschenkendienst: de
prachtige geschenkdozen bereid
met de grootste zorg.

Snelle thuislevering binnen de 24 uur

Plaats de bestelling opnieuw