In Brussel sinds 2013

Geschiedenis van Petrossian

Een naam die symbool staat voor de voorouderlijke knowhow van de kaviaar sinds 1920.

In 1920 stichten de van origine Armeense broers Petrossian de Petrossian Kaviaar Vennootschap en zijn de eersten die Parijs laten kennismaken met de magie van Malossol kaviaar. Een avant-gardistisch idee voor een vrijwel onbekend product dat ze met veel inzet trachtten uit te leggen en geliefd te maken.

 


De Petrossians hebben Frankrijk kaviaar laten ontdekken

Het is algemeen bekent dat de Petrossians de eerste waren die kaviaar in Frankrijk invoerden in 1920. Het succes oversteeg alle verwachtingen. In dit land, hét wereldwijde symbool voor de gastronomie, werd kaviaar het heerlijk exotische en wereldse gerecht, en het blauwe Petrossian blik daarvan het symbool.

 


Creatie van het Blauwe Blik, en andere bekende specialiteiten

De Petrossian legende stond nog maar aan het begin. In het begin was er alleen kaviaar, vervolgens vanaf de jaren 30 kwamen de gerookte zalm, de Maviar® en de koningskrab, allen zorgvuldig bereid voor het herhaaldelijk genoegen van de meest prestigieuze gastronomen.

 


De geschiedenis van een nalatenschap

Het lot en de familieband met kaviaar zou nog sterker worden toen Mouchegh de dochter van Lazare Mailoff huwde, wiens familie sinds 1815 visrechten in de Kaspische zee bezat. Uit dit huwelijk werden vier kinderen geboren, waaronder Armen Petrossian, de huidige Algemeen Directeur van de vennootschap, erfgenaam van 200 jaar kennis van kaviaar. 

 


Petrossian kaviaar, een symbool van ware luxe.


Tips en Bestellingen online +32 (0)2 344 39 90
of telefonisch op
au +32 (0)2 344 39 90

Geschenkendienst: de
prachtige geschenkdozen bereid
met de grootste zorg.

Snelle thuislevering binnen de 24 uur

Plaats de bestelling opnieuw