In Brussel sinds 2013

Kaviaar in het kort

Wat men moet weten om kaviaar te waarderen

Hoe nuttigt men kaviaar?

Traditioneel nuttigt men kaviaar alleen, met een klein lepeltje, bij het aperitief of als voorgerecht. Als er genoeg van is, begeleidt men het met blini's of iets anders. Wat drank betreft doen wodka en Champagne wonderen. Men kan kaviaar ook nuttigen als begeleiding bij gerechten. In dat geval voegt met het pas toe ná het koken.


Welke kaviaar kiezen? Welke hoeveelheid bestellen?

10 tot 15 gr kaviaar per persoon is een minimum. 50 gr per persoon is ideaal, en er is geen limiet! Ons hulpmiddel voor de keuze van kaviaar helpt u de juiste hoeveelheid te bestellen. 

Als u onze pagina's doorbladert, ontdekt u de algemene kenmerken van elk type kaviaar. Maar vergeet niet dat met betrekking tot kaviaar, iedere nuttiging een ontdekking is. Wij staan tot uw beschikking om u te adviseren!


Een beetje geschiedenis

"Kaviaar" zou uit het Grieks "avyron" (ei) afkomstig zijn of uit het Perzisch "havia": viseitjes. De consumptie van steureitjes wordt pas sinds de 9de eeuw vermeld. Langs de Kaspische zee zijn de Perzen de eerste die ze nuttigen, daarna verschijnt kaviaar aan het Russische hof. Het wordt pas echt internationaal na 1917. Tijdens de Années Folles (gekke jaren) in Parijs krijgt het zijn legendarische status dankzij de Russische immigranten en het huis Petrossian.


Kaviaar sinds de jaren 2000

Illegale visserij heeft de steurpopulatie in de Kaspische zee in gevaar gebracht en sinds 2009 is het vissen er volledig verboden. Tegelijkertijd ontwikkelen de kwekerijen zich wereldwijd. Petrossian werkt mee aan deze ontwikkeling teneinde een zeer hoge kwaliteit kaviaar te behouden. Sinds 2009 is er alleen nog gekweekte kaviaar op de markt beschikbaar.


Hoe wordt kaviaar vervaardigd?

De gastronomische kwaliteiten van kaviaar hangen af van de soort steur en de kwaliteit van de rijping van de eitjes. Dat is de unieke knowhow van Petrossian!  Er zijn in feite 2 ambachten als het om kaviaar gaat: het kweken waardoor men de grondstof verkrijgt, en de rijping dat als vakmanschap vergelijkbaar met wijnteelt is. Het is voor dit laatste dat Petrossian in Frankrijk erkent Entreprise du Patrimoine Vivant (Onderneming van Levend Erfgoed) is sinds 2012.


Tips en Bestellingen online +32 (0)2 344 39 90
of telefonisch op
au +32 (0)2 344 39 90

Geschenkendienst: de
prachtige geschenkdozen bereid
met de grootste zorg.

Snelle thuislevering binnen de 24 uur

Plaats de bestelling opnieuw